banner
 
  • Induo1_resize
  • Induo2_resize

Induo: De meest veelzijdige kachel op hernieuwbare energie!

Geniet van een heerlijke warmte en comfort met de nieuwe Rika INDUO combikachel, om het even of u met pellets of hout wil verwarmen!

U heeft de gezelligheid van een brandend houtvuur en het comfort van een pelletkachel in ťťn toestel! Noemen we het een "combinatiekachel", dan geven we hem nog niet eens de eer die hij verdient. Er blijkt niet echt een naam te bestaan om aan te duiden over welke soort kachel we het hier hebben.

Dan noemen we hem maar een INDUO!

Rika Induo

De Induo is uitgerust met een automatische brandstofherkenning. Hierdoor zal de kachel automatisch overschakelen op zowel hout- als pelletverbranding. Met een pelletvoorraadvak van maar liefst 34kg kan de INDUO tot 42 uren branden zonder bij te vullen.

Net zoals de Topo pelletkachel beschikt de Induo over een automatisch reinigingssysteem in de brander waardoor een minimum aan onderhoud vereist is. Deze combinatiekachel is bovendien voorzien om 100% ruimteluchtonafhankelijk te werken. De kachel is perfect luchtdicht afgewerkt en kan dus de nodige lucht voor de verbranding van buiten nemen zoals voorgeschreven wordt bij gebruik in lage-energiewoningen en passiefhuizen.

De gebruiksvriendelijke "Touch Screen" bediening van de Rika Induo.

Via het ingebouwde touchscreen kan men de kachel eenvoudig en overzichtelijk bedienen. De kachel kan - al of niet geprogrammeerd automatisch - worden gestart op pellets en wanneer men vervolgens houtblokken in de verbrandingsruimte brengt zal de kachel automatisch omschakelen naar houtverbranding en de pellettoevoer stopzetten. Induo Touch Screen Omgekeerd kan de Induo, wanneer de houtblokken opgebrand zijn automatisch terug op pellets beginnen branden.

Optimale verbranding

Het Rikatronic≥ systeem zorgt voor een gestuurde luchttoevoer die een optimale verbranding garandeert. Hierdoor hebt u een kachel die niet alleen zeer efficiŽnt werkt maar ook zeer zuinig en milieuvriendelijk stookt. Doordat de rookgassen zowel tijdens de hout- als pelletverbranding worden omgeleid stookt de kachel op beide brandstoffen tegen een zeer hoog rendement.

En bij een elektriciteitspanne?

Ook tijdens een stroomuitval werkt de INDUO gewoon verder als een gewone houtkachel. De INDUO werd geÔntroduceerd en voorgesteld aan de nationale pers op Batibouw 2012.

De kachel is in BelgiŽ leverbaar vanaf juni 2012.

Enkele gegevens:

Voordelen van de Rika Induo

De Rika Induo heeft tal van voordelen:

  • bootstrap carousel
wow slider by WOWSlider.com v8.6m
Adres
design